Arnoud van Vliet vertrekt en voorstel voor nieuwe secretaris-directeur bij waterschap Hollandse Delta

18 maart 2019 Arnoud van Vliet vertrekt bij waterschap Hollandse Delta en Eric Jongmans wordt voorgesteld als nieuwe secretaris-directeur.
Eric Jongmans | © waterschap Hollandse Delta

Arnoud van Vliet vertrekt bij waterschap Hollandse Delta

Arnoud van Vliet vertrekt als secretaris-directeur bij waterschap Hollandse Delta. Arnoud van Vliet heeft 11 jaar leiding gegeven aan waterschap Hollandse Delta. Arnoud van Vliet zegt hierover: “Na 11 boeiende jaren is het tijd voor wat anders. De bestuurswisseling biedt hiervoor een mooie gelegenheid”.

Waarnemend Dijkgraaf Gerard Doornbos dankt Arnoud voor zijn inzet in de afgelopen jaren: “In die periode zorgde Arnoud er voor dat waterschap Hollandse Delta als eerste haar dijken verhoogde naar de huidige veiligheidsnormen. Tegelijk heeft hij de 5 fusiepartners waaruit waterschap Hollandse Delta is ontstaan tot een eenheid gesmeed”.  

Eric Jongmans voorgesteld als nieuwe secretaris-directeur

Eric Jongmans wordt voorgesteld om Arnoud van Vliet op te volgen als secretaris-directeur. Eric gaf 17 jaar leiding aan het naburige waterschap Rivierenland, waarvan 13 jaar als secretaris-directeur en de laatste 4 jaar als lid van de directieraad. Vanuit die functie is hij goed geïnformeerd over het werk van waterschap Hollandse Delta omdat beide waterschappen nauw samenwerken.

Eric Jongmans kijkt er naar uit om voor waterschap Hollandse Delta te werken: “Het is een mogelijkheid om al mijn ervaring in te zetten bij dit waterschap. Dit is ook geen interim-functie, maar ik ga een ontwikkeling in gang zetten. Voortborduren op wat goed is, verbeteren wat nodig is. Dat ik dat mag doen in het laatste deel van mijn actieve loopbaan - op verzoek - zie ik als een groot voorrecht”.

Het voorstel om Eric Jongmans te benoemen wordt op 27 maart besproken door de Verenigde Vergadering (algemeen bestuur) van waterschap Hollandse Delta. Hij zal bij positieve besluitvorming starten op 1 april.