Verkiezingen: antwoorden op 3 praktische vragen

18 maart 2019 De waterschapsverkiezingen van 20 maart komen steeds dichterbij. Maar hoe stem je? Waar? En wat neem je mee?

3 praktische vragen over stemmen:

  • Op wie kan ik stemmen?
    Je stemt op een kandidaat van een partij die meedoet aan de verkiezingen in jouw waterschap. Op de pagina over de verkiezingen  staan alle deelnemende partijen. Partijen vergelijken met je eigen standpunten? Vul de stemhulp in!
  • Waar en wanneer kan ik stemmen?
    Stemmen kan op woensdag 20 maart 2019. De meeste stembureaus openen om 7.30 uur en sluiten om 21.00 uur. Op je stempas staat het adres van het dichtstbijzijnde stemlokaal. Neem naast je stempas een identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) mee!
  • Mag iemand anders voor mij stemmen?
    Ja, je kunt iemand hiervoor een volmacht verlenen. Vul zijn of haar naam in op de achterkant van je stempas. Let op: de gevolmachtigde moet wel in dezelfde gemeente wonen als jij, mag maximaal twee machtigingen hebben en moet een kopie van jouw identiteitsbewijs meenemen naar het stemlokaal.

 Invloed op keuzes waterschap

Water is overal om ons heen. De waterschappen zorgen ervoor dat we in Nederland kunnen leven met al dat water. Zo zorgt Hollandse Delta voor veilige dijken en wegen, schoon, voldoende en gezuiverd water. Op woensdag 20 maart mag jij stemmen op een nieuw algemeen bestuur van het waterschap. Dit bestuur bepaalt de aanpak van het waterbeheer. Door te stemmen heb jij dus invloed op hun beslissingen.